Info project WASTED Fashion

In augustus 2018 werd de Zweedse Greta Thunberg (16) wereld-nieuws toen ze een schoolstaking begon voor het Zweedse parlementsgebouw om politici te dwingen actie te ondernemen tegen de opwarming van de aarde.

“Ik doe dit omdat jullie volwassenen mijn toekomst verpesten!’’, beet ze de wereld toe.

Greta werd in korte tijd het boegbeeld van een nieuwe generatie klimaatactivisten. Overal ter wereld volgden jongeren haar voorbeeld door actie te voeren en te staken voor een beter klimaat. Hun actiebereidheid laat niet alleen zien dat tieners verandering willen, ze zijn ook bereid daar iets voor te doen.

Dat is wat ik ga doen. Ik ga een tienerlabel opzetten wat is gemaakt van afgedankte textiel: WASTED. Zo wil ik jongeren confronteren met de huidige wegwerpmaatschappij, en laten zien dat er andere mogelijkheden zijn.

WASTED zet niet alleen aan tot denken, maar ook tot doen.

De mode-industrie is de tweede grootste milieuvervuiler ter wereld. Maar hoewel de huidige generatie tieners zich zeer bewust is van de problematiek die de fast-fashion industrie met zich meebrengt, is er geen slow-fashion merk die op hun zorgen inspeelt.

Daarbij vind ik het belangrijk om hun eigen creativiteit te prikkelen en hen te inspireren om de vele mogelijkheden van een materiaal te zien.

Neem contact op voor samenwerkingen of meer informatie