Over Janneke

Janneke Rodenburg

 

Mijn dochter is een beginnende tiener die er graag tip top bij loopt. Ik vind het belangrijk dat ze zich bewust is van de keerzijde van de snelle mode-industrie maar ik kon geen duurzaam alternatief vinden wat zich richt op jongeren. De eerlijke en duurzame kledingmerken richten zich veelal op volwassen. Toen wist ik dat ik iets moest doen!

Ik ga een eerlijk en transparant mode label opzetten voor generatie Z, die er niet ‘groen’ uitziet.

Wereldwijd komen jongeren in actie en gaan in schoolstaking voor het klimaat. Generatie Z is zich heel erg bewust van de problemen die de fast-fashion industrie met zich meebrengt. Dit is de generatie die verandering wil zien in de huidige mode-industrie. Maar om hier andere keuzes in te maken moet er een alternatief aanbod zijn.

Ik ga een eerlijk tienerlabel opzetten wat is gemaakt van afgedankte textiel. Geproduceerd op een eerlijke en transparante manier waarbij duidelijk is door wie en waar de kleding wordt gemaakt. Ik wil de afstand tussen de maker en de drager zo ver mogelijk verkleinen.

Ik ben een modeontwerper die altijd werkt met welvaartsresten.

Afgedankte materialen geef ik een nieuw leven. Ik vind het belangrijk om mensen te laten zien dat je van afgedankte materialen iets heel bijzonders kan maken. Een vernieuwend beeld wat niet te bereiken is met nieuw aangeschafte materialen. Ik werk altijd vanuit het materiaal: het materiaal bepaalt wat het uiteindelijk wordt. Een intuïtieve zoektocht met verrassende uitkomsten.

 

Naast de creatieve ruimte die ik krijg door het werken met afgedankte materialen, vind ik het noodzakelijk dat we zoeken naar een oplossing voor de overvloed aan materiaal. We leven in een maatschappij die gewend is aan luxe en een snel verloop van spullen. Gemiddeld gooien we de helft van onze kleding binnen een jaar weg. Kleding is een massaproduct geworden.

Ik ben op zoek naar een sterk team om samen dit label op te zetten.

Het is mijn missie om samen met een enthousiast team een verschil te maken in het kledingaanbod voor generatie Z. Samen een label opzetten dat inspeelt op de belevingswereld en behoeftes van jongeren. Ik ben hiervoor op zoek naar retail, marketing en branding talenten. Mensen die weten wat er op de markt speelt en weten hoe je deze aanspreekt. Ik ben op zoek naar grafische helden, fotografen en modeontwerpers die affiniteit hebben met de doelgroep.

 

Ik wil samenwerkingen aangaan en elkaar versterken met onze talenten.

Wil jij meewerken aan de opbouw van een label vanuit idealen en samen strijden voor verandering? Ik wil je heel graag leren kennen!

Neem contact op voor samenwerkingen of meer informatie